fbpx
Начало 9 Продажби 9 Мотокари

Мотокари

Мотокари – те са най-важните машини в склада. Мотокарите се използват за обработка на почти всички видове стоки във всички отрасли на търговията и произодството.

Мотокари – основни компоненти

Нашата компания е един от най-големите вносители на мотокари, подемно-транспортна техника и стелажи. С над 30-годишен опит в подемно-транспортното оборудване, ние разработихме набор от надеждни, ефективни и продуктивни мотокари и складово оборудване; осигуряване на висока ефективност, безопасност и надеждност за вашите операции. Независимо какъв бизнес или складова дейност притежавате, ние сме уверени, че разполагаме с мотокар, който да отговаря на вашите изисквания. Нашата гама дизелови мотокари , газокари и електрокари са проектирани да отговорят на широк спектър от изисквания. Товарачите се предлагат в голямо разнообразие в зависимост от размерите и с различни функции и опции, които отговарят на вашите нужди.

Шаси мотокари

Шасито на превозното средство включва седалката на водача и волан. Светлините и клаксонът също са част от кабината. Тук се монтира и информационното табло. Водачът винаги трябва да гледа тази информация, преди да работи с превозното средство. Той посочва товароподемността на машината, защото всеки опит за повдигане над посоченото тегло е опасен.

Предна работна част на машините

Предната част на мотокара има шест секции. Най-важната част е виличната система. Това е двойка успоредни рамена, които се закрепват към товарната количка. Вилиците извършват повдигането, описано в наименованието мотокар.

Товарна количка на мачтата 

Товарната количка е носеща конструкция, която гарантира, че вилиците могат да издържат теглото на товара. Мачтата е вертикалната опора, която позволява на повдигащата система да повдига и спуска товар. Облегалката е друга конструкция за безопасност. Спира товарите да не падат от вилиците към кабината. Цилиндърът за повдигане определя възможната височина на повдигане, а цилиндърът за накланяне прави същото за ъгъла на наклон за предната част на машината. Този наклон на товара може да се движи напред или назад.

Настоящи производители 

Въпреки че всеки има марка, която предпочита, има десетки компании, които произвеждат мотокари. И все пак най-популярните фирми доминират в продажбите в бранша. Някои производители продават повече машини в САЩ, докато други се справят по-добре в целия свят. Като цяло седем производители на мотокари заслужават внимание, когато търсите да купите. Caterpillar Inc. е може би най-известният производител на превозни средства на строителните площадки. Линията на мотокарите им е предсказуемо здрава и надеждна. Техните машини започват от 1000 гилограма и се качват нагоре от 50000. Те също така изграждат бензинови, дизелови и електрически двигатели за своите мотокари. Caterpillar е марка с име, на която можете да се доверите в бранша.

Мотокари Clark

CLARK Material Handling Corporation поддържа присъствие в областта на мотокарите. С толкова много история и опит, CLARK е безспорен експерт. Компанията изгражда 350 000 машини всяка година. Продуктите на CLARK са чудесни за малки и средни проекти. Crown Equipment Corporation пуснаха първите си превозни средства през 1956 г., което ги превърна в един от най-старите бизнеси на тежки машини. Те имат щирока гама от продукти, които се отличават със собствени иновации. Това е възможно, защото Crown изгражда приблизително 85 процента от частите, които използва в мотокарите. С толкова много собствените машини, Crown има рядък опит във всички фази на производството.

Мотокари Hyster

Hyster-Yale Materials Handling Corporation не е издънка на инженерите от Йейл, които добавиха системата за тресчотка и пиньон към мотокара. Вместо това, тази компания се връща много по-назад, започвайки през 1844 г. Първоначално фирмата за заключване, Hyster-Yale сега е почти изключително производител на мотокари. Като такива, репутацията им в бранша е категорична. Този производител има блестяща репутация по отношение на обслужването на клиентите. Ако имате проблем, въпрос или притеснение, можете да им се доверите да ви помогнат. Мотокари Jungheinrich – последните трима производители на мотокари са по-известни в международен план или известни с различен вид превозно средство. И все пак тези трима претендират за най-много годишни приходи от мотокари в света. Jungheinrich Group е третият по големина производител с 3 388 млрд. долара печалба през фискалната 2016 г. Тази немска компания е може би най-добрата организация за обработка на материали в Европа. Основният им конкурент е друг германски производител.

Мотокари Linde

KION Group е другата голяма компания за подемно-транспортна дейност в Германия и имат дори по-силни продажби от Jungheinrich. KION Group е спечелила $ 5.478 милиарда през 2016 г. За да купите или наемете един от техните продукти, ще трябва да потърсите друго име на марката. KION Group притежава няколко компании за мотокари като Fenwick, Baoli, Linde, STILL и Voltas. Когато чуете името Nissan, може да се сетите за леки и товарни автомобили, но японската компания е още по-доминираща при производството на мотокари.

Nissan беше номер 1 в света на търговците на мотокари в света през миналата година, като спечели $ 8,562 милиарда от тяхното подразделение за обработка на материали. Това е почти колкото втория и третия по големина търговци на мотокари, взети заедно. Nissan е безспорен лидер в производството на мотокари в световен мащаб. Те предлагат многобройни модели, които могат да отговарят на всякакви задачи по обработка на материали. Те са водещият бизнес с мотокари на планетата. Вероятно не знаете това. Обяснението е, че компанията за обработка на материали на Nissan днес носи името UniCarriers Forklift.

Кога се използват мотокари?

Обикновено мотокарите се използват при складови операции. Всеки мотокар има определено практическо приложение. Искате да изберете типа, който отговаря на вашата работа. При избора трябва да помислите за фактори като пространство и терен на работното място, теглото на товара и транспортираните материали. Трябва също да вземете предвид бюджета си. Те са една от най-скъпите машини на работната площадка. В повечето случаи наемането на мотокар има по-голям смисъл от закупуването му. С товароподемност, варираща от 1500 до 10000 килограма и височина на повдигане до 10 метра, мотокарите могат да отговарят на широк спектър от приложения и условия на терена. Някои от най-често срещаните машини включват складова техника, телескопични товарачи, индустриални, мотокари за неравен терен, крикове за палети.

Потенциални заплахи при използването на мотокари

Мотокарите тежат хиляди килограми. Очевидно ще се сблъскате с известен риск при използването на тези превозни средства, поне ако не сте внимателни. Поради тази причина има изисквания за безопасност. Работещите трябва да имат сертификати за експлоатация. Водачът е изправен пред четири основни опасности, докато управлява мотокар. Тези четири опасности са прикачени устройства, товари, хора и работната площадка. Разбирайки опасностите, вашите работници ще използват по-безопасно машините.

Използвани прикачни устройства при обработка на товари

Приставките са аксесоари, които добавяте към мотокара. Някои приставки удължават дължината или способността за хващане на вилиците. Барабаните и ваните са добри примери за полезен товар, който се нуждае от щипки. Когато използвате прикачни устройства, трябва да помислите за няколко факта. Тежката приставка намалява теглото, което мотокарът може да издържи. Приставка също променя центъра на тежестта. Трябва да вземете предвид тези фактори, когато използвате машината.

Допустими натоварвания при обработка на товари 

Товарът трябва да отговаря на изчисленията за безопасно вдигане. Не можете да надхвърлите посоченото ограничение на натоварване. Също така не можете да повдигнете нито един предмет, който стои незащитено или има вероятност да се клати. Друг вид опасен товар е съд с опасни химикали. Когато използвате мотокар за такива предмети, трябва да проявите изключителна предпазливост. Товарите са най-големият риск, но и най-лесният за запомняне. Работниците обикновено знаят кога техният полезен товар изисква допълнителни мерки за безопасност. Докато обучавате правилно шофьорите си, лесно можете да избегнете тези опасности.

Човешкият елемент и тежките складови машини

Хората представляват опасност, тъй като трябва да ги държите далеч от зоната на мотокарите. Това включва района пред и до разклоните, където полезният товар може да падне. Един от най-лошите проблеми с пешеходците е, че някои товари затрудняват гледката на водача към околността. Тогава хората са в сериозна опасност. Бдителният работник трябва да знае да внимава за хората, които стоят близо до мотокара или вървят към него. Също така возенето на пътник понякога води до нараняване. Обучете работниците да не правят това.

Работна площадка за мотокари и безопасността

Проблемите с работната среда варират в зависимост от работното място. Добър пример е опитът да управлявате мотокар в слабо осветено място. Лошата видимост може да доведе до инциденти. Също така, използването на дизелов двигател в тесни помещения може да причини проблеми с вентилацията и дишането. Други възможни проблеми включват околната среда. Когато се движите по неравен терен, небрежното шофиране може да доведе до инцидент. Например, преминаването през влакови релси може да доведе до преобръщане. Всички тези ситуации могат да бъдат избегнати. Просто трябва водачът да бъде нащрек.