fbpx
Начало 9 Продажби 9 Мотокари

Мотокари

Мотокари – те са най-важните машини в склада. Мотокарите се използват за обработка на почти всички видове стоки във всички отрасли на търговията и произодството.

Мотокари – основни компоненти

Нашата компания е един от най-големите вносители на мотокари, подемно-транспортна техника и стелажи. С над 30-годишен опит в подемно-транспортното оборудване, ние разработихме набор от надеждни, ефективни и продуктивни мотокари и складово оборудване; осигуряване на висока ефективност, безопасност и надеждност за вашите операции. Независимо какъв бизнес или складова дейност притежавате, ние сме уверени, че разполагаме с мотокар, който да отговаря на вашите изисквания. Нашата гама дизелови мотокари , газокари и електрокари са проектирани да отговорят на широк спектър от изисквания. Товарачите се предлагат в голямо разнообразие в зависимост от размерите и с различни функции и опции, които отговарят на вашите нужди.

Шаси мотокари

Шасито на превозното средство включва седалката на водача и волан. Светлините и клаксонът също са част от кабината. Тук се монтира и информационното табло. Водачът винаги трябва да гледа тази информация, преди да работи с превозното средство. Той посочва товароподемността на машината, защото всеки опит за повдигане над посоченото тегло е опасен.

Предна работна част на машините

Предната част на мотокара има шест секции. Най-важната част е виличната система. Това е двойка успоредни рамена, които се закрепват към товарната количка. Вилиците извършват повдигането, описано в наименованието мотокар.

Товарна количка на мачтата 

Товарната количка е носеща конструкция, която гарантира, че вилиците могат да издържат теглото на товара. Мачтата е вертикалната опора, която позволява на повдигащата система да повдига и спуска товар. Облегалката е друга конструкция за безопасност. Спира товарите да не падат от вилиците към кабината. Цилиндърът за повдигане определя възможната височина на повдигане, а цилиндърът за накланяне прави същото за ъгъла на наклон за предната част на машината. Този наклон на товара може да се движи напред или назад.

Кога се използват мотокари?

Обикновено мотокарите се използват при складови операции. Всеки мотокар има определено практическо приложение. Искате да изберете типа, който отговаря на вашата работа. При избора трябва да помислите за фактори като пространство и терен на работното място, теглото на товара и транспортираните материали. Трябва също да вземете предвид бюджета си. Те са една от най-скъпите машини на работната площадка. В повечето случаи наемането на мотокар има по-голям смисъл от закупуването му. С товароподемност, варираща от 1500 до 10000 килограма и височина на повдигане до 10 метра, мотокарите могат да отговарят на широк спектър от приложения и условия на терена. Някои от най-често срещаните машини включват складова техника, телескопични товарачи, индустриални, мотокари за неравен терен, крикове за палети.

Потенциални заплахи при използването на мотокари

Мотокарите тежат хиляди килограми. Очевидно ще се сблъскате с известен риск при използването на тези превозни средства, поне ако не сте внимателни. Поради тази причина има изисквания за безопасност. Работещите трябва да имат сертификати за експлоатация. Водачът е изправен пред четири основни опасности, докато управлява мотокар. Тези четири опасности са прикачени устройства, товари, хора и работната площадка. Разбирайки опасностите, вашите работници ще използват по-безопасно машините.

Използвани прикачни устройства при обработка на товари

Приставките са аксесоари, които добавяте към мотокара. Някои приставки удължават дължината или способността за хващане на вилиците. Барабаните и ваните са добри примери за полезен товар, който се нуждае от щипки. Когато използвате прикачни устройства, трябва да помислите за няколко факта. Тежката приставка намалява теглото, което мотокарът може да издържи. Приставка също променя центъра на тежестта. Трябва да вземете предвид тези фактори, когато използвате машината.

Допустими натоварвания при обработка на товари 

Товарът трябва да отговаря на изчисленията за безопасно вдигане. Не можете да надхвърлите посоченото ограничение на натоварване. Също така не можете да повдигнете нито един предмет, който стои незащитено или има вероятност да се клати. Друг вид опасен товар е съд с опасни химикали. Когато използвате мотокар за такива предмети, трябва да проявите изключителна предпазливост. Товарите са най-големият риск, но и най-лесният за запомняне. Работниците обикновено знаят кога техният полезен товар изисква допълнителни мерки за безопасност. Докато обучавате правилно шофьорите си, лесно можете да избегнете тези опасности.