сервиз мотокари
Начало 9 Услуги 9 Сервиз мотокар

Сервиз за мотокари

Резервни части за мотокари
Сервиз за мотокари и ремонт на газокари, електрокари и складова техника. Мобилни екипи за ремонт на място и сервизни бази в София и Пловдив. Резервни части за мотокари и подемни машини.

Топ 3 ремонта при сервиз мотокари

Като работни коне в много отрасли, мотокарите изпълняват различни задачи, затова е важен добрият сервиз мотокари. Най-важната работа на машините е преместването на продукти и материали, които трябва да отидат своевременно и ефективно на желаното място. Днешните мотокари са добре изградени, здрави и издръжливи. Те обаче имат много движещи се части, които се използват интензивно всеки ден. Както при всяко оборудване в такава среда, от време на време те трябва да бъдат обслужвани и ремонтирани. За да извършите качественно обслужване на мотокара, трябва да имате необходимите специализирани инструменти за ремонт на мотокари. Ако не разполагате с такива инструменти, може да закарате мотокара за ремонт и обслужване в специализиран автосервиз за мотокари. Професионалните компании които внасят мотокари, предварително ги обслужват преди да ги продадат, като същевременно им дават и 1 година гаранция.

.

Ремонтирайте мотокарите по-скоро, отколкото по-късно

Що се отнася до отстраняване на неизправности при мотокари, първото правило е да ремонтирате мотокари веднага щом забележите проблем. В оживен склад или на работно място може лесно да се отложи решаването на малки проблеми. Може би не искате престой, докато се работи с мотокара. Може би нямате необходимата резервна част. Понякога просто не сте сигурни как да ремонтирате складовата техника. Независимо от причината, винаги е по-добре да отстраните проблемите с мотокарите възможно най-скоро. Забавянето на ремонта може да влоши проблема. Това може да доведе до повече престой на машината и да доведе до по-скъпи ремонти. Когато една част не функционира правилно, това може да доведе до проблеми с други части. Най-важното, забавянето на ремонта може да постави служителите в риск.

Как да се справите с задачата сервиз мотокари

Знанието как да ремонтирате мотокари започва с разбирането на проблема. Трите най-често срещани са проблеми са с мачта, управление и стартиране.

Проблеми с мачтата при мотокарите

Мачтата е рамката, която контролира повдигането, спускането и накланянето на мотокара. Каретката и вилиците, които носят товари, се закрепват към мачтата. Каретката се задвижва от хидравлично бутало в средата на мачтата. Мачтите повдигат товара си, използвайки хидравлична мощност от буталото. Те използват гравитацията, за да намалят натоварванията. Много мотокари повдигат товара си на няколко етапа, което може да доведе до много неща, които се объркват. Често срещаните проблеми с мачтата включват:

  • Не повдигане или спускане правилно
  • Не се повдига достатъчно бързо
  • Нестабилно (а не плавно) повдигане и спускане

Всеки път, когато имате проблем с мачтата, първо проверете хидравличната течност, за да се уверите, че тя не е ниска. Ако маслото е наред, проверете веригите на мотокарите, за да видите дали трябва да се подменят някакви секции. С течение на времето участъците на мачтата могат да се разтегнат, ръждясат, напукат, огънат, усучат се или се изравнят. Когато инспектирате машините за ремонт, внимавайте за малки проблеми, които лесно могат да станат големи.

Проблеми с управлението при мотокарите

Мотокарите не са най-лесното оборудване за управление, особено в тесни пространства. Проблемите с управлението могат да доведат до инциденти, които да наранят водачите или близките работници. Така че е важно управлението на волана да работи гладко през цялото време. Трудно е да се открият проблеми с управлението без специализиран сервиз за мотокари. Един предупредителен знак са странни шумове, които се появяват при завъртане на колелата, особено когато е натоварен. Това може да означава ръжда в кормилния механизъм. Може да е проблем и с хидравликата, която регулира налягането в кормилото. Други проблеми с управлението включват клапани за налягане, които са разхлабени или износени, износени предавки, ниски нива на кормилната течност и неправилно подравнени гуми. Ако трансмисията на кормилната течност е ниска, добавете още. Проблеми с износени зъбни колела или хидравлика ще изискват опитен механик на ремонт на мотокара.

Сервиз мотокари – проблеми при стартиране

Мотокар, който няма да запали, може да бъде досаден и скъп. Работните операции се забавят. Стоките седят наоколо и чакат да бъдат преместени. Времето на водача се изразходва в опити за отстраняване на проблема, а не за работа. За щастие това може да бъде доста лесен тип отстраняване на неизправности при сервиз мотокари. Ако имате електрокар, проверете нивото на зареждане на батерията. Кога за последно тестото беше заредено? Правилно ли беше извършена процедурата? Тествайте светлините, спирачките и другите спомагателни функции, за да видите дали работят. В противен случай може да се наложи да презаредите напълно батерията. По-бърза опция би била да го замените с прясно заредена, ако имате такава. Ако имате мотокар с вътрешно горене, проблемите при стартиране могат да бъдат по-сложни. Опитайте тези съвети за отстраняване на неизправности:

  • Отдавна ли е седяло гориво в резервоара? Старото гориво може да не стартира лесно.
  • Проверили ли сте за изтичане на гориво? Ако миришете на газ по-силно от обикновено, може да имате теч.
  • Проверили ли сте нивата на маслото? Някои мотокари няма да позволят на горивния клапан да се отвори без достатъчно масло в двигателя.

Ако нито едно от тях не реши проблема, проверете батерията. Ако все още има много зареждания, проверете нивото на охлаждащата течност. Прегряването поради липса на охлаждаща течност или запушване на радиатора често може да попречи на стартирането. Добавете охлаждаща течност и почистете радиатора, ако е необходимо. Ако радиаторът има много корозия, може да се наложи да го смените.

Избягвайте неизправности с редовна поддръжка и сервиз на мотокарите

Основната поддръжка е един от най-добрите начини за предотвратяване на проблеми и на неизправности на складовата техника. Сервиз мотокари винаги трябва да е активно, планирано събитие, а не реактивно. Изчакването, докато мотокара се повреди, струва време и пари. Днешните софтуерни системи за управление на складовете улесняват създаването на графици за поддръжка и спазването им. Те също така предоставят пълна история на поддръжка и ремонт на всеки мотокар. За да сте в течение на проблемите с ремонта на мотокари, инспектирайте машините си всеки ден. Има две причини за това: безопасност и икономия на разходи. Мотокарите са обемисти машини, които повдигат и преместват големи тежести. Когато частите не работят правилно, това увеличава риска от злополука и нараняване. Ежедневните инспекции ви позволяват да улавяте проблеми в ранните етапи, правейки ремонта по-малък и по-евтин. Когато видите проблем, незабавно преминете в режим на сервиз мотокари. Някои проблеми са очевидни. Например забелязвате изтичане на масло. Или мачтата се забива и не иска да се качва нагоре или надолу. Тъй като тези проблеми вече са възникнали, следващата стъпка е да ги поправите. Също така трябва да забележите проблеми, които все още не засягат производителността, но биха могли. Следващата стъпка е да определите какво може да се случи, ако проблемът бъде пренебрегнат и да предприемете действия, за да го предотвратите. Превантивната поддръжка трябва да включва:

  1. Проверете налягането в гумите. Недостатъчно напомпаните гуми са опасни и намаляват разхода на гориво. Пренадутите гуми могат да доведат до издухвания и нежелан престой. Редовната проверка на налягането в гумите ще спести пари и ще предотврати злополуки.
  2. Сменяйте маслото на всеки три месеца. Тази проста задача за поддръжка ще увеличи икономията на гориво, ще подобри производителността на мотокарите и ще предотврати проблеми с горенето. Това също ще удължи живота на двигателя.
  3. Проверете нивата на антифриз. Мотокар без антифриз може да прегрее или замръзне, което може да доведе до основен ремонт. Проверете нивата на течността и долейте, когато е необходимо. Проверете резервоара за течове.
  4. Не отлагайте ремонта на спирачките. Смяната на спирачните накладки и спирачните апарати е доста лесна задача за поддръжка. Тези части трябва да бъдат заменени при първите признаци на „мекота“ в спирачките.

Има още един аспект на използването на мотокари, който е важен за поддържане – обучението и сертифицирането на вашите работници.