Начало 9 Блог 9 Система за съхранение
С тази статия ще се опитаме да придобием представа за една от най-разширените системи за съхранение в днешно време, APR или Регулируем палетен стелаж, система за съхранение на палетизирани стоки, с която могат да се съхраняват голям брой референции. Стелажът за палети се адаптира лесно към различни формати, тегла и размери на товарната единица, като ни даде възможност да комбинираме в същата инсталация съхранението на палетизирани стоки и нивата на стелажите за ръчно управление, позволявайки отличен контрол на запасите. Стелажът за палети всъщност е проста система за съхранение, съставена от стоманени стелажи, изградени, образуващи пътища, разделени от работещи или циркулиращи пътеки, запълващи наличното пространство в складова сграда, позволяващи съхранението на палетизирани стоки по безопасен и организиран начин и максимизиране на свободно пространство.

Палетни стелажни системи за съхранение

С палетна стелажна инсталация имаме достъп до всички товарни единици по всяко време с единствената помощ на подемен транспорт. Както височината на стелажа, така и ширината на пътеките зависят само от използваното товаро-разтоварно оборудване, подемно-транспортното средство, използвано за преместване на товарните единици.

– Икономия на разходи
– Универсален багажник
– Предимства на стелажа за палети
– Спестяване на налично пространство
– Прилагане на конвенционални палетни стелажи
Конвенционалните палетни стелажи за палетизирани стоки са най-икономичното и гъвкаво решение за съхранение. Тази система за съхранение е лесна за изпълнение и е напълно адаптивна към фирмените промени. Палетните стелажи се адаптират перфектно към даденото пространство, поддържайки складираните стоки в перфектен ред с максимална оптимизация на складовото пространство. Повече информация за стелажи и стелажни системи може да намерите в сайта на АБ Сервиз

Стелажи това е универсална система за съхранение

Освен това тази система за съхранение ни дава възможност да използваме нивото на земята за подготовка на поръчката, което също означава спестяване на място, тъй като не е необходимо да отделяме друга площ от склада и подготовка на поръчката. Универсален палетен стелаж Отчитайки своите характеристики, стелажът за палети за палетизирани стоки е много гъвкава система за съхранение:
– Достъп до всички товарни единици
– Възможност за комбиниране с рафтове с дълги разстояния и стелажи
– Възможно е да се съхраняват кутии, палети, контейнери и така нататък
– С помощта на напречни греди палетите също могат да се съхраняват в дълбочина
– Конвенционалните палетни стелажи са в състояние да съхраняват товари с различно тегло, размери и форми
Стелажите за палети могат да се комбинират с всяка друга индустриална система за съхранение и могат да се използват като основна система или като аксесоарна система. Може да се използва за конструиране на облечени стелажни сгради, където стелажите са едновременно носеща конструкция на сградата. Може да се използва с повечето съоръжения за обработка на материали. Високо оползотворяване на наличното пространство във височина.

Приложение за конвенционални палетни стелажи

Конвенционалните палетни стелажи имат ниски разходи за изпълнение, много са универсални и са много приспособими към нуждите на склада. Всичко, което прави от палетните стелажи една от най-широко използваните системи за съхранение:
– Складове с малко единици палети на референция
– Складове с различни размери на палети и обемисти стоки
– Складове с голям оборот, разнородни и разнообразни продукти
– Складове с голям брой референции и палетизирани стоки за съхранение
– Складове, където операциите по сваляне и качване трябва да се извършват директно на стелажа
В крайна сметка конвенционалните палетни стелажи са универсална система за съхранение, която предоставя решение за съхранение на голям брой палетизирани референции. Тази стоманена система за съхранение се адаптира към различни формати, тегла и форми на стоките, които трябва да се съхраняват, позволявайки да се комбинират с ръчни стелажи.