Начало 9 Блог 9 Характеристика на стелажи
Задачата на всеки склад е да организира ефективно съхранение на товара. Когато стоките пристигнат, той трябва да отдели отделно място, за което можете изгодно да закупите стелажи от нашето производство. Това е оптималното решение за компании с голям оборот, тъй като продуктите се поставят на просторни рафтове. Палетните стелажи са необходими за съхранение на различни видове товари, както и на нестандартни продукти. Обикновено за това се отделя отделно помещение, но складовете често са изправени пред липса на пространство. Стационарните стелажи спестяват място, организирайки съхранение дори в малка стая. За да извлечете максимума от вашия компютър, трябва да разберете какви стелажи да изберете. За това производителите предлага каталог с най-добри цени.

Палетните стелажи принадлежат към основното оборудване на склада. Такова универсално оборудване може да намерите в логистичните центрове, производствени обекти, съблекални и търговски площи. Те са полезни за дома, офиса и по магазините където се продават инструменти и работно оборудване. Металните стелажи често се използват за съхранение на кутии, книги и различни аксесоари. Това се извършва с цел – защита на товара, който подлежи на износване при нормални условия. Много компании не се интересуват от качеството на съхранението, което води до загуба на документация. Ето защо устойчивите на износване материали са в основата на стелажите в България. При хаотично разположение това бързо се влошава, поддавайки се на действието на прах и влага. Складовите системи, са изработени така че да съхраняват товарите безопасно. Така че да не заемат ненужно място за съхранение.

Как да изберем стелажи за библиотеки

Размерите на палетните стелажи, много често са решаващ фактор при модулните стелажи. Компаниите не винаги разполагат с достатъчно място, но размерът на рафтовете заема място оптимално. Когато купувате множество евтини стелажи, можете да създадете едно място за съхранение. Оборудването е подложено на стрес всеки ден и се използва от персонала. Това се отразява на износването на архивните стелажи, така че професионалното сглобяване е много важно нещо. Оригиналните продукти са изработени от метал, което предотвратява деформация и бързо повреждане. Пълният набор от фронтални продукти трябва да отговаря на задачите. Складовите стелажи са оборудвани с различен брой рафтове за побиране на продуктите. На свой ред броят на рафтовете влияе върху височината на продуктите, така че първо трябва да измерите габаритните размери на стаята. Анти корозионната обработка на библиотечните стелажи е задължителна за оборудването.

Много логистични центрове и складови помещения имат строг микро климат, който може да повреди мебелите. Защитната обработка предотвратява корозията. Сгъваемите палетните стелажи, представляват отворена конструкция. Този дизайн е подходящ за малки стаички, защото улеснява достъпа до съдържанието на рафтовете. Благодарение на това е по-лесно за служителя да търси желания продукт, а работата по товаренето на оборудването е напълно автоматизирана. Мобилните стелажни системи се доставят сглобени или разглобени. В първата версия трайността на продукта се увеличава, следователно има по-малък риск от счупване. Разглобените модели са по-практични, защото лесно се разглобяват и транспортират до желаното място. Задачата е опростена от теглото на оборудването, тъй като малките и леки стелажи могат да се носят ръчно. За удобство разглобените продукти от производителя се доставят в опаковки, които няма да надраскат или повредят оборудването. Представени са инструкции за тяхното сглобяване.

Къде да закупите палетни стелажи

Мобилните стелажи за документи се състоят от метални стелажи, които образуват здрава конструкция. Тя може да издържи на умерени товари и случайни удари, което се търси в складовете. Въпреки надеждността на оборудването, цената на стелажите е достъпна дори за малък бюджет. Джъмперите са свързани към опорите, върху които са фиксирани рафтовете. Те поемат основните товари, поради което в повечето случаи са оборудвани с ребра за усилване. Това предотвратява деформация и повреда на продуктите. Рафтовете са регулируеми, така че да се поберат размерите на нестандартните товари. В повечето случаи те са изработени от метал, но се предлагат и дървени рафтове за продажба. Те се основават на естествени материали, а самите повърхности имат повишена устойчивост на износване.

В много складове се наблюдава специален микроклимат, който може да повреди мебелите. За защита на повърхностите се използва полимерна прахова боя или поцинковано покритие. Той предпазва металния профил от вредното въздействие на влагата, атмосферните и температурни промени. Това улеснява използването на библиотеката при нестандартни условия. Когато инсталирате палетните стелажи в складовете, стабилността е важна, затова ви препоръчваме да попитате за комплекта с аксиални лагери. Външният вид на рафтовия модул го прави лесен за инсталиране в повечето среди. Те са боядисани в универсален цвят, който изглежда спретнато в интериора. Всички палетните стелажи са представени в уебсайта на нашата компания на изгодна цена. Можете да ги поръчате с доставка до който и да е регион на страната, а рецензиите и снимките ще ви помогнат да изберете необходимия стелажна система.