fbpx

Стелажи за палети

Палетни стелажи и складови системи

стелажи за палети
стелажи за палети
палетни складови стелажи
складови палетни стелажи

Система за организиране на съхранението на палетизирани стоки. Въпреки че има много разновидности, всички видове позволяват съхранението на палетизирани стоки в хоризонтални редове с множество нива.

Мотокарите и товароподемно – транспортните средства обикновено са неразделна част от всяка организация за складиране, тъй като обикновено се изисква да поставят натоварените стоки върху рафтовете за съхранение.

Тук е много важно да се има предвид какви са машините които ще се използват:

  • Радиуса на завой на машината – определя какъв трябва да е работния коридор
  • Максималната височина на повдигане – колко висока може да е и съответно броя нива /като се вземе в предвид височината на всеки палет/

Защо да изберете нас?

  1. Отговарят на всички европейски разпоредби;
  2. Компютърно проектиран дизайн осигурява най-доброто решение за всяко приложение;
  3. Складирането на стоки е модулно и гъвкаво;
  4. Лесно бързо и качествено монтиране;
  5. Висока рентабилност.

Наложили са се няколко вида за организация на складовото стопанство:

Най-разпространен е класическия  – универсална употреба и има прост принцип на действие. При него единични или двойни блокове се редуват с работни коридори, за обслужващите машини.

Друг вид е проходна система-Drive-In. Тя позволява оползотворяване на помещението и високо ефективен метод за складиране на големи количества сходни товари. Много ефективна при складирането на хомогенни товари. Има минимален брой коридори, което води до над 80% ефективност.

Мобилната система е едно от най-функционалните решения за увеличаване капацитета на склада, без да се налага компромис с директния достъп до всеки палет. Конструкция е разположена върху мобилни бази, а те от своя страна върху релси, фиксирани в пода. Базите са оборудвани с мотори, електронно управление и системи за сигурност, които гарантират безопасността и ефективността на операциите.
Мобилната база позволява да се спестява от мястото за работните коридори и отваря такива само когато и където е необходимо. Релсите на мобилната база са закрепени за пода и така не пречат на мотокарите да извършват свободно маневри в помещението. Базите се разтварят много лесно и приплъзват безпроблемно при избиране на нужния коридор. Системата обикновено се изгражда като комбинация от мобилни и статични елементи. Статичните елементи обикновено са същите като тези, използвани при системата Conventional.

Работен коридор

Работен коридор на мотокар / електрокар

Разстоянието между редиците трябва да бъде 350 – 380 см.

Работен коридор на ричтрак

Разстоянието между редиците трябва да бъде 280 – 300 см.

Работен коридор на стакер

Разстоянието между редиците трябва да бъде 230 – 250 см.