fbpx

Стелажи за палети

Палетни стелажи и складови системи

стелажи за палети
стелажи за палети
палетни складови стелажи
складови палетни стелажи

Стелажи за палети е система за организиране на съхранението на стоки на палети. Въпреки че има много разновидности, всички видове позволяват съхранението на палетизирани стоки в хоризонтални редове с множество нива.

Мотокарите и товароподемно – транспортните средства обикновено са неразделна част от всяка система за палетни стелажи, тъй като обикновено се изисква да поставят натоварените палети върху стелажите за съхранение.

Тук е много важно да се има предвид какви са машините които ще се използват:

  • Радиуса на завой на машината – определя какъв трябва да е работния коридор
  • Максималната височина на повдигане – колко висока може да е и съответно броя нива /като се вземе в предвид височината на всеки палет/

Защо да изберете нашите палетни стелажи?

  1. Отговарят на всички европейски разпоредби
  2. Компютърно проектиран дизайн осигурява най-доброто решение за всяко приложение
  3. Складирането на стоки е модулна и гъвкава система
  4. Лесно бързо и качествено монтиране
  5. Висока рентабилност

Наложили са се няколко вида системи за организация на складовото стопанство:

Най-разпространен е класическия стелаж за палети  – универсална употреба и има прост принцип на действие. При него единични или двойни блокове се редуват с работни коридори, за обслужващите машини.

Друг вид е проходна система-Drive-In. Тя позволява оползотворяване на помещението и високо ефективен метод за складиране на големи количества сходни товари. Много ефективна при складирането на хомогенни товари. Има минимален брой коридори, което води до над 80% ефективност.

Мобилната система е едно от най-функционалните решения за увеличаване капацитета на склада, без да се налага компромис с директния достъп до всеки палет. Конструкция е разположена върху мобилни бази, а те от своя страна върху релси, фиксирани в пода. Базите са оборудвани с мотори, електронно управление и системи за сигурност, които гарантират безопасността и ефективността на операциите.
Мобилната база позволява да се спестява от мястото за работните коридори и отваря такива само когато и където е необходимо. Релсите на мобилната база са закрепени за пода и така не пречат на мотокарите да извършват свободно маневри в помещението. Базите се разтварят много лесно и приплъзват безпроблемно при избиране на нужния коридор. Системата обикновено се изгражда като комбинация от мобилни и статични елементи. Статичните елементи обикновено са същите като тези, използвани при системата Conventional.

Работен коридор

Работен коридор на мотокар / електрокар

Разстоянието между редиците палетни стелажи трябва да бъде 350 – 380 см.

Работен коридор на ричтрак

Разстоянието между редиците трябва да бъде 280 – 300 см.

Работен коридор на стакер

Разстоянието между редиците трябва да бъде 230 – 250 см.